Τα πρότυπα της συμφοράς…

220530 TELEIA KAI PAVLA 212 A

Καταβάλω φιλότιμες προσπάθειες να καταλάβω τον κόσμο που ζω αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέρνω. Τα τελευταία μάλιστα 20 χρόνια έχω πελαγώσει. Νοιώθω σα να έχω έρθει από άλλο πλανήτη! Παλιά το φαινόμενο το έλεγαν «το χάσμα των γενεών», δηλαδή την αδυναμία των παλαιών να καταλάβουν τους νέους. Εγώ, σήμερα, το ονομάζω το χάσμα μεταξύ της λογικής και της παράνοιας. Πώς είναι δυνατόν να καταλάβεις πράγματα που έχουν εντελώς ξεφύγει. Πώς είναι δυνατόν να καταλάβεις όλα αυτά τα τρελά, τα απερίγραπτα εξωφρενικά; Στο όνομα του (κακώς νοούμενου) εκσυγχρονισμού των αντιλήψεων έχουν φθάσει στο σημείο να στήνουν στα έξη μέτρα τη λογική, τους ηθικούς φραγμούς, και ότι έχει σχέση με την καλαισθησία!

Read More »

Μαραμένες οι ελπίδες μας όλες! – 2

220516 TELEIA KAI PAVLA 211 A

Τα όσα τραγικά συμβαίνουν στους ελληνικούς δημόσιους χώρους και ιδιαίτερα στους δρόμους δεν έχουν τελειωμό! Όπως έγραψα και την περασμένη εβδομάδα, η κατάσταση είναι απελπιστική. Επικρατεί η απόλυτη αναρχία. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι καινούργιο. Το πρόβλημα είναι παλιό αλλά το θλιβερό είναι ότι δε γίνεται καμιά προσπάθεια αντιμετώπισής του. Και ενώ άλλοι λαοί κάνουν άλματα μπροστά εμείς κάνουμε βήματα πίσω ή στην καλύτερη περίπτωση σημειωτόν!

Read More »

Μαραμένες οι ελπίδες μας όλες! – 1

220509 TELEIA KAI PAVLA 210 A

«Μαραμένα τα γιούλια κι οι βιόλες / μαραμένα και τα γιασεμιά / μαραμένες κι οι ελπίδες μας όλες / στων καρδιών μας τη μαύρη ερημιά». Στίχοι του αξέχαστου Αττίκ παραφρασμένοι για τις ανάγκες της σημερινής ελληνικής πραγματικότητας – μιας πραγματικότητας που δίνει ένα, δυστυχώς, έντονα τριτοκοσμικό χρώμα στην πατρίδα μας. Έχω πολλές φορές επισημάνει τα κακώς κείμενα αλλά κάθε φορά που τα βλέπω μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι, με πιάνει τεταρταίος πυρετός.

Read More »

Ένα διδακτορικό παίρνεται πιο εύκολα…

220321 TELEIA KAI PAVLA 209 A

Μένουν για περίπου είκοσι χρόνια στην Ελλάδα. Τα δύο τους παιδιά έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, την οποία θεωρούν πατρίδα τους. Πρόκειται για μια φιλική οικογένεια μεταναστών που έχουν ταυτίσει το μέλλον τους με την Ελλάδα και όπως είναι φυσικό, το ζευγάρι θέλει να γίνουν και επίσημα Έλληνες πολίτες. Τι πιο λογικό; Και όμως για το παράλογο ελληνικό κράτος αυτό δεν είναι λογικό και κάνει ό,τι μπορεί για να το αποτρέψει!

Read More »

Άρχισαν να πέφτουν οι ταμπέλες της ασχήμιας

220308 SIGNS A

Πριν ένα περίπου χρόνο είχα γράψει για το πόσο αντιαισθητικό και αντιπαραγωγικό είχαν καταντήσει οι διαφημιστικές ταμπέλες των κτηματομεσιτικών γραφείων σε ακίνητα προς πώληση αλλά και πολλές άλλες κάθε μορφής ταμπέλες που τοποθετούνται σε κάθε γωνιά της Κεφαλονιάς. Φαίνεται, λοιπόν, ότι κάτι κουνιέται προς τη σωστή κατεύθυνση. Όπως πληροφορήθηκα πριν λίγο καιρό, μετά από καταγγελία, έγινε συνάντηση εκπροσώπων των κτηματομεσιτικών γραφείων του νησιού με τον Αντιπεριφερειάρχη Σ. Τραυλό, στη διάρκεια της οποίας αποφασίστηκε η απομάκρυνση των ταμπελών.

Read More »

Η υποκρισία ζει και βασιλεύει και τον κόσμο κυριεύει…

220301 TELEIA KAI PAVLA 208 A

Τελικά τούτος ο κόσμος έχει μια βασίλισσα που διαφεντεύει τους πάντες, ή σχεδόν τους πάντες! Και το όνομα αυτής… Εξοχότατη Υποκρισία. Την περιβάλλουν ο πρίγκιπας διάδοχος του θρόνου Συμφέρον και η πριγκίπισσα Προπαγάνδα. Τον τελευταίο καιρό η Εξοχότατη Υποκρισία έχει την τιμητική της. Θέλοντας να προστατεύσει τον πρίγκιπα διάδοχο κάνει ότι μπορεί για να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου χρησιμοποιώντας τη δαιμόνια πριγκίπισσα Προπαγάνδα!

Read More »

Χωρίς φόβο (ιού) και πάθος…

220110 TELEIA KAI PAVLA 207 A

Πολλές φορές λίγες απλές λέξεις μπορούν να πείσουν ευκολότερα από ότι μακροσκελείς επιστημονικές ανακοινώσεις. Τέτοιες λίγες λέξεις γύρω από το μεγάλο ερώτημα «γιατί πρέπει να εμβολιαστούμε» βρήκα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με εντυπωσίασε, και το παραθέτω –μεταφρασμένο από τα αγγλικά– χωρίς κανένα δισταγμό, με την ελπίδα να αποδώσει τα δέοντα: «Είμαι πλήρως εμβολιασμένος και περιμένω να κάνω την αναμνηστική (τρίτη) δόση.

Read More »

Πικρές γιορτινές αναμνήσεις…

211227 TELEIA KAI PAVLA 206 A

Τι καιρός ήταν και εκείνος! Ο ουρανός ήταν συνεχώς καλυμμένος από κατάμαυρα σύννεφα. Ούτε μια σταλιά μπλε, έτσι για δείγμα. Μαύρα και άραχνα τα πάντα. Φύση και ψυχές. Δεν έλεγε να σταματήσει η βροχή και το χαλάζι. Το κρύο τσουχτερό. Όλα τα στοιχειά της φύσης σε μια συνωμοσία ανείπωτου βασανισμού λες και ήθελαν να μας τιμωρήσουν για κάποιο έγκλημα που δεν είχαμε διαπράξει! Η δυστυχία και η απόγνωση είχαν θρονιάσει στη ζωή μας.

Read More »

Internet με ταχύτητα χελώνας…

211027 INTERNET PROBLEMS A

Το σήμα του ίντερνετ στην περιοχή της Λειβαθούς φτάνει στους καταναλωτές με ταχύτητα… χελώνας που κάθε τόσο διακόπτεται προφανώς γιατί η χελώνα σταματάει για να… ξεκουραστεί! Όσοι ζουν στα χωριά της Λειβαθούς γνωρίζουν τις απίστευτα χαμηλές ταχύτητες (8 με 10) και τις αδιάκοπες διακοπές του σήματος. Επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά και παρά τις διαμαρτυρίες εισπράττουν μόνο υποσχέσεις.

Read More »

Η νέα «μαρίνα» του Αργοστολίου…

211018 MODERN MARINE IN ARGOSTOLI A

Ποια μαρίνα στο Δράπανο και πράσινα άλογα! Δεν συντρέχει λόγος να ξοδευτούμε. Το Αργοστόλι διαθέτει φυσικές μαρίνες που προσφέρουν απόλυτη προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Μια από αυτές είναι η Λεωφόρος Γεωργίου Βεργωτή η οποία με ελάχιστα έξοδα μπορεί να συνδεθεί με τη Λεωφόρο Παναγή Βαλλιάνου και στη συνέχεια με την Αντώνη Τρίτση δημιουργώντας την τέλεια μαρίνα.

Read More »