Internet με ταχύτητα χελώνας…

211027 INTERNET PROBLEMS A

Το σήμα του ίντερνετ στην περιοχή της Λειβαθούς φτάνει στους καταναλωτές με ταχύτητα… χελώνας που κάθε τόσο διακόπτεται προφανώς γιατί η χελώνα σταματάει για να… ξεκουραστεί! Όσοι ζουν στα χωριά της Λειβαθούς γνωρίζουν τις απίστευτα χαμηλές ταχύτητες (8 με 10) και τις αδιάκοπες διακοπές του σήματος. Επιχειρήσεις δεν μπορούν να λειτουργήσουν σωστά και παρά τις διαμαρτυρίες εισπράττουν μόνο υποσχέσεις.

Read More »

Η νέα «μαρίνα» του Αργοστολίου…

211018 MODERN MARINE IN ARGOSTOLI A

Ποια μαρίνα στο Δράπανο και πράσινα άλογα! Δεν συντρέχει λόγος να ξοδευτούμε. Το Αργοστόλι διαθέτει φυσικές μαρίνες που προσφέρουν απόλυτη προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Μια από αυτές είναι η Λεωφόρος Γεωργίου Βεργωτή η οποία με ελάχιστα έξοδα μπορεί να συνδεθεί με τη Λεωφόρο Παναγή Βαλλιάνου και στη συνέχεια με την Αντώνη Τρίτση δημιουργώντας την τέλεια μαρίνα.

Read More »

Δεν πας μπροστά έτσι!…

210802 TELEIA KAI PAVLA 204 A

Η Ελλάδα υποφέρει γιατί στερείται πολιτικών με όραμα και τόλμη. Χρειάζονται και τα δύο για να πάμε μπροστά. Μόνο όραμα δε φτάνει. Πρέπει ο πολιτικός να έχει και τόλμη για να κάνει πράξη το όραμα αψηφώντας το όποιο πολιτικό κόστος. Αν δε βρεθούν, λοιπόν, πολιτικοί προικισμένοι με όραμα και τόλμη το ελληνικό κράτος θα εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους πολίτες αλλά και τους λειτουργούς του που βρίσκονται συνεχώς κάτω από την πίεση της πολυπλοκότητας των νόμων. Θα παραμένει ένα κράτος που θα χαρακτηρίζεται από απρονοησία, ανικανότητα, προχειρότητα, ανευθυνότητα και δυστυχώς ατιμωρησία.

Read More »

Άλλος για… διδακτορικό!…

210726 TELEIA KAI PAVLA 203 A

Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν σε όσους «ξένους» αγάπησαν την Ελλάδα και αποφάσισαν να την κάνουν πατρίδα τους. Θέλουν να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα αλλά δεν μπορούν γιατί το τραγικά γραφειοκρατικό κράτος κτίζει μπροστά τους τέτοια τείχη που χρειάζονται μπουλντόζες για να τα γκρεμίσουν! Τους ζητάει ένα κάρο χαρτιά. Έως ένα σημείο το καταλαβαίνω. Πρέπει να ικανοποιηθεί η… «χαρτοβόρα» ελληνική γραφειοκρατία. Τους ζητάει 700 ευρώ για να καλυφθεί το κόστος της γραφειοκρατίας. Και αυτό το καταλαβαίνω έως ένα σημείο.

Read More »

Δεν τα χωράει ο νους…

210719 TELEIA KAI PAVLA 202 A

Ζούμε σε μια εποχή όπου το άκρον άωτον κυριαρχεί! Ακραία φτώχεια από τη μια, απίστευτος πλούτος από την άλλη. Ανείπωτη δυστυχία εδώ, απέραντη ευδαιμονία εκεί. Πείνα που θερίζει σε μια χώρα, απόλυτος κορεσμός σε άλλη. Ανυπαρξία υγειονομικής περίθαλψης σε μια γωνιά της γης, ό,τι το καλύτερο υπάρχει στον τομέα της υγείας σε μια άλλη γωνιά του πλανήτη. Ακραίες καταστάσεις παντού. Οι άτυχοι προσπαθούν απεγνωσμένα να επιβιώσουν και οι τυχεροί, με ελάχιστες εξαιρέσεις, γυρίζουν απαθέστατα αλλού το κεφάλι!

Read More »

Με συντροφιά τη φτώχεια – 3

210712 TELEIA KAI PAVLA 201 A

Το Κονγκό είναι μια χώρα όπου τα περισσότερα από αυτά που απολαμβάνουμε εμείς είναι σχεδόν άγνωστα. Η διατροφή προβληματική. Η περίθαλψη της υγείας υποτυπώδης. Η μόρφωση των νέων φοβερά δύσκολη. Η κοινωνική πρόνοια στην… εντατική! Ένα μεγάλο μέρος των πάμπολλων προβλημάτων καλύπτεται μερικώς από ανθρώπους που έχουν αφοσιώσει τη ζωή τους στη βελτίωση της ζωής των συνανθρώπων τους! Και ένας από αυτούς είναι ο αρχιμανδρίτης π. Τιμόθεος Ντούμπα, ιερατικώς προϊστάμενος του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στην πόλη του Ανατολικού Κονγκό, Μπούνια.

Read More »

Με συντροφιά τη φτώχεια – 2

210705 TELEIA KAI PAVLA 200 A

Το Κονγκό έχει την ατυχία να είναι χώρα της Αφρικής και σα χώρα της Αφρικής έχει την ίδια τύχη που έχουν οι περισσότερες χώρες της μεγάλης αυτής ηπείρου. Βρίσκεται σε άθλια οικονομική κατάσταση και ο λαός της δεινοπαθεί. Ένδεια παντού. Ο κόσμος δεν έχει ακόμα και τα πιο βασικά χρειώδη! Και όμως στο Κονγκό βρέθηκαν Έλληνες είτε επιδιώκοντας μια καλύτερη ζωή είτε στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν από τη δύνη των πολέμων που σκορπούσαν την καταστροφή και τον όλεθρο στην Ευρώπη! Η παρουσία Ελλήνων στο Κονγκό χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα.

Read More »

Με συντροφιά τη φτώχεια – 1

210628 TELEIA KAI PAVLA 199 B

Είναι δύσκολο ο χορτάτος να καταλάβει τον πεινασμένο! Εκτός αν ο χορτάτος πεινάσει. Είναι δύσκολο ο ευτυχισμένος να νοιώσει το δυστυχισμένο! Εκτός αν ο ευτυχισμένος δυστυχήσει. Είναι δύσκολο αυτός που έχει να καταλάβει αυτόν που δεν έχει! Εκτός αν αυτός που έχει τα χάσει. Αυτή, δυστυχώς, είναι η ανθρώπινη φύση. «Αν δεν πάθεις δε θα μάθεις». Και υπάρχουν πολλοί, πάρα πολλοί, αυτοί που χρειάζεται να πάθουν για να μάθουν! Πάντως πολλοί από αυτούς τους πολλούς θα μπορούσαν να δείξουν ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο χωρίς να πάθουν αφού απλούστατα έχουν μυθικές περιουσίες που δύσκολα χάνονται.

Read More »

Ένας απίστευτα ψυχρός κόσμος…

210621 TELEIA KAI PAVLA 198 A

Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες δε σημειώνονται στη Σιβηρία ή στους πόλους. Σημειώνονται στις καρδιές των ανθρώπων. Όχι όλων αλλά σίγουρα των περισσότερων. Εκεί, στις καρδιές αυτών των ανθρώπων, βρίσκεται σε βαθειά κατάψυξη η ανθρωπιά! Αδιαφορούν για το συνάνθρωπό τους. Δεν τους απασχολεί η δυστυχία του άλλου. «Εγώ να είμαι βολεμένος και ας πνιγεί ο κόσμος όλος»!
Αυτή η αναλγησία είναι γνώρισμα της εποχής.

Read More »

Αύριο ίσως είναι πολύ αργά…

210614 TELEIA KAI PAVLA 197 A

Είχα τονίσει την περασμένη εβδομάδα ότι «πρέπει να αλλάξουμε μυαλά» για να σώσουμε τον ταλαίπωρο πλανήτη μας. Δύο τρεις μέρες αργότερα δημοσιεύτηκαν στοιχεία που προκαλούν ακόμα μεγαλύτερες ανησυχίες και καθιστούν πλέον επιτακτική την ανάγκη της αλλαγής. Οι άνθρωποι πρέπει επί τέλους να καταλάβουν ότι με τις πράξεις τους είναι τα πιο εχθρικά προς το περιβάλλον όντα.
Ποτέ κανένα ζώο δεν έχει καταπονήσει το περιβάλλον τόσο όσο ο άνθρωπος που θεωρείται –τι ειρωνεία αλήθεια– το νοήμον ον!

Read More »